Utbildningen jag går på just nu tar det mesta av min energi och lust vilket har påverkat min träning negativt. Det har inte blivit många vettiga pass under sommaren och det beror mest på att man inte känner för att göra nåt när man kommer hem.

I alla fall, jag behöver tänka mer på hur jag tränar och jag behöver dela upp saker mer för att få bättre chanser att utvecklas. Jag behöver hålla isär konditionspassen och teknikpassen. Med tanke på hur min kondition är just nu så är det inte alls bra att mixa in tekniska utmaningar på ett sådant pass.

Jag behöver ha rena teknikpass där jag övar på olika tekniska grejer samtidigt som jag aldrig hamnar i situationer där jag blir riktigt trött. Det händer ganska snabbt när jag kör mer stig/kondition och då blir det mestadels bara skit av det tekniska. Personligen så utvecklas jag inte nämnvärt när jag försöker utföra mer tekniska saker under dom passen. Jag är för trött och fokuserar mest bara på att överleva.

Om jag istället kör lugna teknikpass där det mesta av energin används till att lära sig nya saker samt förbättra andra saker så tror jag att jag kommer utvecklas bättre och snabbare. Jag kan fokusera på exempelvis ett hopp och bara köra det under ett pass. Testa olika hastigheter etc och bli bekväm med det.

Sen köra mer konditionsinriktade pass där den tekniska svårigheten är så låg som möjligt och fokusera på att förbättra konditionen.

När jag känner att jag behärskar saker bra på min Scott Voltage och när jag fått till hyfsat kondition på min GT så kan jag börja blanda in mer tekniska grejer i stigcyklandet. Jag kommer köra mest teknik på min Voltage men kommer även försöka köra sådana pass på min GT så att jag blir bekväm med den cykeln i sådana situationer.

Att köra svårare tekniska grejer när jag kör stig har i alla fall varit en katastrof hittills och har gjort att det aldrig riktigt känns roligt att vara ute. Får se hur mycket av resten av året som kommer vara tillgängligt. Behöver hitta ett bra sätt att hålla igång actionsportandet under vintern om det kommer snö.